Sari la conținut

Aproape jumatate din utilizatorii Android sunt vulnerabili la atacurile hackerilor! Cum te poti proteja?


Hukalanux

Postări Recomandate

Aproape jumatate din utilizatorii Android sunt vulnerabili la atacurile hackerilor! Cum te poti proteja

Expertii in securitate cibernetica avertizeaza asupra unei grave vulnerabilitati in sistemul de operare.

Specialistii de la Check Point anunta ca au descoperit o vulnerabilitate a sistemului de operare Android. Problema poate afecta 45% din utilizatorii din intreaga lume, scrie Daily Mail.

Concret, vulnerabilitatea permite unor hackeri sa preia controlul asupra telefonului cu ajutorul sistemului care lasa aplicatiile sa deschida pe ecran ferestre pop-up. Spre exemplu, cum este bulina care apare pe ecran atunci cand vorbim cu un prieten pe Messenger.

Hackerii pot profita de aceasta vulnerabilitate. Astfel, ei vor prelua controlul telefonului pentru a descarca un virus, avand apoi acces la fotografii, parole si chiar conturi bancare.

 
Check Point a anuntat deja Google despre aceasta problema, iar compania a mentionat ca vulnerabilitatea va fi rezolvata in vara, cand va fi introdus noul sistem de operare, Android O.

Pana atunci, utilizatorii Android sunt sfatuiti sa evite descarcarea de aplicatii suspecte, chiar daca acestea apar in Google Play.

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.