Sari la conținut

[Info] Scripturi JavaScript


KRANOS

Postări Recomandate

JavaScript și VBScript sunt adesea folosite într-un cod de pagină HTML pentru a da mai multă interactivitate la pagina, sau doar pentru una dintre multiplele aplicatii ale acestor script-uri.

Folosind aceste scripturi pot crea animații pentru imagini, Interactiv meniuri animate cu efecte uimitoare și așa mai departe. De asemenea, una dintre cele mai importante aplicații este aceea de a valida un formular înainte de al trimite. Acest lucru va face ca utilizatorul petrec considerabil mai puțin timp, în cazul în care utilizatorul a completat în mod greșit domeniile, și fiind nevoie de o reîncărcare a paginii.

În această parte vom vorbi doar despre metoda de a insera script-ul în HTML

Notă: cele mai multe ori este mult mai ușor de a descărca doar de pe internet decât pentru a scrie aceste script-uri. Desigur, acest lucru este posibil numai în cazul în care autorul și-a dat acordul lui / ei pentru un personal și / sau comercial. Există, de asemenea, o varietate de biblioteci javascript care sunt libertatea de a folosi.

 

Introducerea JavaScript în HTML

 

Introducerea unui cod javascript se face foarte ușor, folosind tag-ul script-ul. Iată un exemplu:

 

 

Spoiler

 

<script type="text/javascript">

/* Aici va fi codul javascript  */

</script>

 

Pentru codurile JavaScript „ text / javascript valoarea“ va fi dată atributul type.

 

Introducerea vbscript în HTML

Introducerea unui cod VBScript se face în același mod ca și codul JavaScript se face, doar că înlocuiți „text / javascript“ cu „text / VBScript“. Iată exemplul:


 

Spoiler

 

<script type="text/vbscript">

/* Aici va fi codul vbscript */

</script>

 

 

 

Este întotdeauna recomandat să introduceți un comentariu împreună cu codurile JavaScript și VBScript. Aceasta va avertiza browserele care nu acceptă acest tip de script sau pentru browserele care au JavaScript și VBScript dezactivate.

Editat de AliNNN
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Angrry™ a anulat fixarea acestui topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.