Sari la conținut

Review Allview X4 Soul Lite, baterie, meniu si teste bench


Hukalanux

Postări Recomandate

Review Allview X4 Soul Lite, baterie, meniu si teste bench pentru acest “lite”, unul cu nu mai putin de 4GB RAM! Este interesanta abordarea celor de la Allview, ma refer la dotarea telefonelor mai accesibile cu o cantitate mare de RAM. Daca mergem in ritmul asta, ma astept ca peste 2 sau 3 ani, astfel de telefoane denumite ca “Lite”sa aiba si 6 sau chiar 8GB RAM.Este un lucru bun, intotdeauna este bine sa stii ca ai in buzunar un telefon destul de potent. Allview X4 Soul Lite este un astfel de telefon, nu va asteptati la performante nemaivazute, insa isi face treaba perfect si are un sistem de operare corect optimizat.DSC_1491-min.jpg

Si cu siguranta asta conteaza cel mai mult, degeaba pui o gramada de RAM pe un smartphone daca meniul este prost optimizat. Aici, lucrurile sunt ok, se cunoaste ca cei de la Allview au lucrat. Vreau sa spun ca desi este un O.S destul de apropiat de standard, nu lipsesc optiunile in plus, setari cu care utilizatorul se poate juca. Le voi expune si pe acestea cand va veni momentul in acest review, sau cel putin le voi puncta pe cele care mi-au acaparat atentia.

 

Iata si dotarile lui:

  • Procesor MediaTEK MT6750T, 28nm, 1.0 GHz quad-core ARM Cortex-A53 si 1.5 GHz quad-core ARM Cortex-A53, procesor cu 8 nuclee lansat la mijloc de 2016
  • Acest procesor – MTK 6750T mai este si pe ZTE Blade A2 Plus, UmiDigi Crystal, Ulefone Power 2, Oukitel K6000 Plus, Leagoo T5, UMiDigi C Note2,  etc
  • 4 GB RAM – 32-bit single-channel 833 MHz LPDDR3
  • 32 GB plus slot pentru cardurile de memorie de pana la 128 GB
  • Placa grafica este de tip Mali-T860 MP2 – 650 MHz
  • Conectivitate 4G: FDD 800/1800/2100/2600MHz TDD 2600MHz (Digi Mobil)
  • Android 7.0 Nougat
  • Display de 5.5 inch cu rezolutie 1080×1920 pixeli, IPS LCD FHD LTPS
  • Camera foto principala de 13MP Sony IMX258 plus 2MP , camera secundara de 8MP, Sony IMX258  este prezent si pe Lg G6
  •  Wi-Fi WiFi 802.11 a/b/g/n , Bluetooth 4.0, GPS, FM, OTG, HD Voice
  • Conectivitate Dual SIM, cartele de tip Micro SIM plus NanoSIM, senzor de amprente frontal cu rol multiplu, telefon cu design metalic, unibody.
  • Acumulator cu capacitate de 3000 mAh, charger 2A, grosime telefon de 7mm si greutate de 150g
  • Camera duala are la baza tehnologia Altek, compania care a dezvoltat in premiera modulul de camera cu dubla lentila.
  • Allview X4 Soul Lite are un sistem de operare Android 7.0 Nougat ce integreaza solutia FastPass, dezvoltata impreuna cu Google si MediaTek

DSC_1101-min.jpg

ontinuam cu Geekbench 4:

Scor in testul single score- 613p – este pe langa Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy A7, Motorola Moto X Play, Huawei G8, Xiaomi Mi 4i sau Samsung Galaxy A3 (2016)

Scor in testul multi core- 2496p – punctaje asemanatoare au obtinut si Huawei P8, OnePlus One, HTC One (M9), Sony Xperia Z2 sau Z Ultra.

Daca discutam despre Vellamo (comparatii in capturi), punctajele sunt:

Testul internet – 2770p

Testul metal – 1064p

Testul multicore – 1972p

Testul PCMark:

Computer Vision – 1748p, asemanator cu UMi Plus, Xiaomi Mi 4s sau HTC One A9

Work 2.0 – 3249p, pe langa Samsung Note 3, Ulefone Power 2 sau LG K10 (2017)

Bateria lui Allview X4 Soul Lite are o capacitate de 3000 mAh, suporta incarcare rapida si rezultatele obtinute in testul dedicat sunt multumitoare. In PCMark a rezistat 6 ore si 2 minute, asta cu luminozitatea de 50% si ruland de la o capacitate de 80% pana la 20%, sunt cerintele testului.

Aceasta autonomie il plaseaza pe langa Huawei P9, Honor 8, ZTE Axon 7 sau chiar LG G6, acesta a scos 6 ore si 26 de minute in acest test.

Discutam acum si de un sistem de operare Android 7.0 Nougat usor optimizat, cei de la Allview nu si-au mai pus atat de mult amprenta asa cum o faceau pe modelele trecute. Este perfect optimizat, in meniuri si printre “ferestre” nu “agata” deloc, poti sa-i dai mai multe de facut in acelasi timp deoarece nu se supara si duce cu siguranta. Discutam totusi de 4GB RAM si de un octacore. Lag am intalnit la sincronizarea contului de Google sau la instalarea anumitor aplicatii mai mari, a aparut o mica intarziere intre anumite procese. In rest, duce orice si o face bine.

Nu trebuie sa uitam de solutia FastPass, dezvoltata impreuna cu Google si MediaTek, cei de la Allview au avut si un eveniment pe tema asta, se simte ca au lucrat cu adevarat la acest sistem de operare.

Totusi, utilizatorul are 5 teme din care poate alege, insa nu va asteptati ca aceste teme sa schimbe complet sistemul de operare. Au ales sa ramana un Android aproape clasic, se modifica iconitele si fundalul, altceva nu am observat!

Iata si ce am observat in plus in meniu fata de un Android 7 Nougat clasic si fata de restul telefoanelor asemanatoare pe care le-am testat.

  • Stergere inteligenta a fisierelor reziduale dintr-o singura apasare, direct in bara de stare
  • Setari suplimentare pentru sennzorul de amprente “atingeri inteligente” – zoona separata in meniu
  • Posibilitatea de a adauga gesturi personalizate chiar de catre utilizator, acesta le poate face exact cum doreste, poate desena caractere noi
  • Reglarea luminozitatii separat pentru camera foto si display
  • Setari de blocare a ecranului in mod dinamic, imagini de fundal aleatorii si stiluri noi
  • Administrator de aplicatii, stergere inteligenta si administrator de trafic
  • Personalizarea sistemului, barea de stare, mod”nu deranja”, bara de navigare, etc
  • Posibilitatea de a seta in casti sunetul mono
  • Functie de “salvare de urgenta”, setare utila pentru cei singuri sau persoanele in etate

Acesta este Allview X4 Soul Lite, un telefon corect care functioneaza corect, asta este cel mai important aspect, in articolul de unboxing vedeti si un scurt review video, acolo aflati si detalii legate de display sau partea audio. Insa, un review pentru ecran va veni in zilele urmatoare. Oferta completa de pret poate fi accesata AICI, telefonul vine si in varianta cu 3GB RAM. sursa: androidro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.