Sari la conținut

Distribuția sistemului de operare Android în luna iulie: Android Nougat pe doar 11,5% din dispozitive


Silcky

Postări Recomandate

Google a emis astăzi raportul lunar prin care ne este prezentată distribuția sistemului de operare Android. În luna iulie, lider de clasament este în continuare Android 6.0 Marshmallow, cu un procentaj de 31,8% din totalul de dispozitive utilizate, urmat foarte aproape de Android Lollipop, cu 30,1%. Comparativ cu luna trecută, Android 7.0 și 7.1 Nougat au înregistrat o creștere de doar 2,4%, ajungând în prezent la o cotă de piață de 11,5%. Analiștii sunt de părere că această creștere este dată în mare parte de adopția dispozitivelor de ultimă generație și mai puțin de update-urile furnizate de producători, care, în cele mai multe dintre cazuri, ajung cu foarte mare întârziere.



Android 4.4 KitKat ocupă locul 3 în clasament, cu 17,1%, în scădere cu 1% în comparație cu rezultatul raportat în luna precedentă, iar după acesta și Android Nougat, urmează Android Jelly Bean, cu o cotă de piață de 8,1%, Android Ice Cream Sandwich, cu 0,7%, și Android Gingerbread, cu 0,7%. Desigur, aceste rezultate reflectă distribuția sistemului de operare Android doar pentru terminalele pe care rulează Google Play Services. După cum probabil știți, în China nu prea sunt distribuite terminale cu suită de aplicații Google preinstalată, majoritatea producătorilor optând pentru fork-uri Android puternic cosmetizate, pe care sunt prezente magazine de aplicații alternative. Prin urmare, rezultatele raportate de Google rămân discutabile.

Acum probabil vă întrebați cine se face vinovat de adopția întârziată a lui Android 7.0 Nougat, lansat acum aproape un an de zile. Răspunsul e simplu: marii producători de smartphone-uri. Samsung și LG, dar și giganții din China ajunși foarte populari, ca Huawei, OnePlus și Xiaomi, preferă să-și ademenească cumpărătorii prin tot felul de experiențe software puternic personalizate și bogate în funcționalități (aka bloatware), care, pe lângă faptul că îngreunează foarte mult sistemul de operare, transformă procesul de update într-un adevărat calvar. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

9. Articolele vor fi închise de către moderatorii secțiunii după 7 de zile de la crearea acestora, permitând astfel userilor posibilitatea de a discuta pe tema respectivă în perioada determinată.

62YhqdA.png

b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png

76561198146610190.pngAddFriend.png

62YhqdA.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.