Sari la conținut

SD 6.0: carduri UHS-III cu viteză de transfer dublă, noi carduri pentru smartphone şi un standard low-voltage


Silcky

Postări Recomandate

SD Association, entitatea care se ocupă cu standardizarea unităţilor de stocare SD a anunţat specificaţiile finale pentru protocolul SD 6.0, care va aduce noile carduri UHS-III cu viteze de transfer de două ori mai mari decât modelele UHS-II. Odată cu SD 6.0 au fost dezvăluite şi noi card-uri din gama „Application Performance Class” A2, dedicate smartphone-urilor.
sd-card-speed-uhsiii-2-640.jpg?width=640
 

 

Standardul UHS-III va oferi posibilitatea de a dezvolta carduri de memorie SD care să opată atinge viteze de citire şi/sau scriere de până la 624 MB/s (full duplex). În comparaţie, standardul UHS-I oferă viteze între 50 şi 104 MB/s, în timp ce UHS-II oferă 156 MB/s full duplex sau 312 MB/s half duplex. Din fericire, cei care au deja dispozitive UHS-II vor putea folosi noile carduri de memorie, întrucât interfaţa nu s-a schimbat. Desigur, vitezele de transfer pe dispozitivele UHS-II nu vor fi mai mari decât până acum. În acelaşi timp, slot-ul UHS-III va fi compatibil cu toate generaţiile precedente de carduri SD. Capacitatea maximă teoretică rămâne însă tot la 2 TB, valoare care încă nu a fost atinsă.
sd-logo-examples-640.jpg?width=640&heigh
Card-urile UHS-III par a fi realizate pentru dispozitive mobile precum laptop-uri şi camere foto, însă card-urile din gama „Application Performance” sunt dedicate smartphone-urilor. Anul trecut, SD Association a prezentat standardul A1, care asigură performanţă ridicată în aplicaţiile stocate pe card, iar acum, odată cu introducerea protocolului SD 6.0 (din care face parte şi UHS-III), vine şi o variantă superioară: A2. În timp ce viteza de transfer secvenţială nu creşte faţă de generaţia A1, rămânând la 10 MB/s, pentru ca un card să fie inclus în această clasă, trebuie să poată ţine un număr foarte mare de operaţiuni pe secundă. Pentru citire, cardurile A2 trebuie să poată asigura 4000 IOPS, în timp ce pentru scriere trebuie să ofere performanţă de 200

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

9. Articolele vor fi închise de către moderatorii secțiunii după 7 de zile de la crearea acestora, permitând astfel userilor posibilitatea de a discuta pe tema respectivă în perioada determinată.

62YhqdA.png

b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png

76561198146610190.pngAddFriend.png

62YhqdA.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.