Sari la conținut

Ventilatoare, avem nevoie de ele?


Silcky

Postări Recomandate

2014-casefan-roundup-1.jpg

În funcție de tipul de montare, ventilatoarele au rolul de a scoate sau de a bagă aer în/din carcasă. 
Sunt ventilatoare pentru toate buzunarele, de dimensiuni diferite de la 88mm (8cm) până la 200mm (20cm) cu iluminare led sau fără. 
Ceea ce e bine de știu e că puteți monta ventilatorul/rele de pe pe carcasă, pe cooler-ul coolerului procesorului dacă acesta este aftermarker (adică cel cumpărat separat ce nu vine odată cu procesorul) și dacă acesta are dimensiuni suportate de cooler.
Ventilatoarele prea ieftine au șanse mai mari să fie gălăgioase, și nu dispun de funcţia PWM (această funcție vă permite să ajustați/modificați viteza de rotație (turația) ventilatoarelor în funcție de activitatea calculatorului sau nivelul de zgomot. 
Înainte de a cumpăra unul sau mai multe ventilatoare verificați specificațiile tehnice ale carcasei voastre și vedeți câte suportă aceasta și ce dimensiuni, iar dacă nu aveți o carcasă cu panou lateral transparent, probabil nu vreți ventilatoare cu led.
Și acum vine întrebarea: De câte ventilatoare am nevoie pentru aerisire bine carcasă și componentele din aceasta. 3 ventilatoare de minim 120 mm sunt arhisuficiente pentru a avea un air-flow (curs de aer) foarte bun în carcasă. În cazul în care ai un cooler foarte bun pentru procesor pe răcire pe aer, sau chiar pe lichidă, iar placa video dispune la rândul ei de ventilatoare proprii, cele ale carcasei pot fii mai puține ca număr.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

9. Articolele vor fi închise de către moderatorii secțiunii după 7 de zile de la crearea acestora, permitând astfel userilor posibilitatea de a discuta pe tema respectivă în perioada determinată.

62YhqdA.png

b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png

76561198146610190.pngAddFriend.png

62YhqdA.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.