Sari la conținut

Microsoft opreste suportul software pt windows Vista


Silcky

Postări Recomandate

Microsoft a încheiat în sfârşit suportul software complet pentru Windows Vista, unul dintre cele mai puţin apreciate sisteme de operare ale companiei. Acesta a fost lansat în data de 30 ianuarie 2007 şi a introdus o nouă interfaţă, însă a venit la pachet cu o serie de probleme şi incompatibilităţi care au dus la o adopţie lentă. După zece ani de la lansare, Microsoft opreşte dezvoltarea de actualizări de securitate pentru acest sistem de operare, cei care încă îl folosesc fiind nevoiţi să facă trecerea la o versiune mai nouă.
Windows Vista nu se mai vinde de mai bine de şase ani în magazine, însă există în continuare utilizatori care îl folosesc pe sisteme mai vechi. Deja mai multe aplicaţii pentru Windows precum Firefox de la Mozilla au încetat să ofere suport pentru Vista, în timp ce Gmail, clientul de e-mail de la Google a făcut acelaşi pas în toamna anului trecut. Mulţi producători de jocuri au încetat să îşi mai optimizeze produsele pentru acest sistem de operare, îndemnând utilizatorii să apeleze la Windows 7, 8 sau Windows 10.
Spre diferenţă de cei care folosesc Windows 7 sau Windows 8, cei care încă rulau Windows Vista nu au beneficiat de aceeaşi cale de upgrade gratuit la noul Windows 10. Acum că sistemul de operare nu mai primeşte nici actualizări de securitate, Vista va deveni un software foarte vulnerabil în faţa hackerilor, singura opţiune fiind probabil trecerea la Windows 10. Windows 7 şi Windows 8 nu se mai vând în magazinele de specialitate, iar computerele noi vin doar cu Windows 10 pre-instalat. Ba chiar şi producătorii hardware încep să înceteze suportul pentru versiunile mai vechi ale sistemelor de operare Windows, noile procesoare din familiile Intel Kaby Lake şi AMD Ryzen fiind compatibile exclusiv cu Windows 10.

 

 

sursa http://www.go4it.ro/....ista-16231374/

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

9. Articolele vor fi închise de către moderatorii secțiunii după 7 de zile de la crearea acestora, permitând astfel userilor posibilitatea de a discuta pe tema respectivă în perioada determinată.

62YhqdA.png

b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png

76561198146610190.pngAddFriend.png

62YhqdA.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.