Sari la conținut

[Tutorial] Configurare WP Super Cache


KRANOS

Postări Recomandate

Platforma WordPess este construită în PHP si MySQL, iar în funcție de complexitatea site-ului aceste scripturi au nevoie de un timp mai mare pentru a se încarca în comparație cu o pagină statică HTML.Prin urmare, o încărcare precară a site-ului determină o scădere a potențialului atât din punctul de vedere al motoarelor de căutare dar și a utilizatorilor.Pentru a elimina acestă problemă putem folosi pluginul  WP Super Cache.

Cum functionează WP Super Cache ?

Acest plugin generează fișiere HTML care sunt deservite direct de server, fără prelucrarea scripturilor PHP care ar îngreuna încărcarea site-ului.. Prin folosirea acestui plugin vă va accelera site-ului dvs. bazat pe această platformă , în mod semnificativ.

Configurare WP Super Cache !

Pasul 1 – Setari generale.
Urmăm următoarea legătură Dashboard – Settings – WP Super Cache.Accesăm tab-ul EASY unde ne asigurăm că căsuța „Caching on” este bifată.După accesăm tab-ul Advanced unde facem următoarele modificări :

– La câmpul Caching bifăm căsuța „Cache hits to this website for quick access.”
Sub această obțiune selectăm „Use mod_rewrite to serve cache files.„Acest lucru va necesita modulele mod_rewrite și mod mim instalate pe server.

-La câmpul Miscellaneous bifăm următoarele :
„Compress pages so they’re served more quickly to visitors.”
„304 Not Modified browser caching. „
„Don’t cache pages for known users.”
„Cache rebuild”

-La câmpul Advanced bifăm urmăroarele :
„Mobile device support.”
„Extra homepage checks.”

După ce am efectuat aceste modificări apăsăm Update Status.

 

Pasul 2 – Mod_Rewrite
În continuare derulăm mai jos în pagină și selectăm „Update Mod_Rewrite Rules” din chenarul cu galben.

 

 

Pasul 3 – Reincarcarea & verificarea site-ului.
Pluginul memorează în directorul cache o versiune statică a site-ului în format HTML pe care o afișează la accesarea utilizatorului.Pentru actualizarea acestei versiuni memorate în directorul cache este nevoie să facem următoarele setari.Intrăm în tab-ul Preload și în căsuța aferentă mesajului „Refresh preloaded cache files every” introducem 3600.După această bifăm Preload mode si Many emails.Făcând aceste setări pluginul generează odată la 60 minute ( de aici vine valoarea de 3600 de secunde,adică 60 min ) o nouă versiune a site-lui.Această valoare o puteți schimba dvs. în funcție de cât de des postați pe blog .

Pasul 4 – Refuzarea userilor agenti
 

După ce efectuăm toate aceste modificări în partea de sus apare masajul :

“Rewrite rules must be updated
The rewrite rules required by this plugin have changed or are missing.”

Pentru a scăpa de această eroare, navigăm în josul paginii și facem  click pe “Update Mod_rewrite Rules”. Ar trebui să vedem apoi “Mod Rewrite Rules Updated”. Activare cu succes cache mod_rewrite.În josul paginii vei găsi “Rejected User Agents”. Ștergem tot ce găsim acolo după care facem click pe  “Save UA strings”.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.