Sari la conținut

[Tutorial] Schimbare IP telefon pentru update OTA mai rapid


KRANOS

Postări Recomandate

    Cum putem primi update-ul OTA (over the air) pentru telefon mai repede, prin schimbarea IP-ului ?
In situația mea, după ce producătorul telefonului publica update-ul OTA, pot schimba IP-ul și astfel primesc update-ul Android printre primii. In mod normal trebuie sa aștept vreo 2 săptămâni, că na…, primii la coada sunt cei din tarile mai „importante” ca Germania, USA, Franta, etc.
Ce am folosit pentru schimbare IP ?
Clientul VPN folosit in tutorial este Opera VPN, care este gratuit. Cu ocazia asta ați învățat sa schimbați și IP-ul pe telefon, dacă cumva sunteți banați pe vreun forum ..ceva.
Ce este un server VPN ?
Un server VPN este un nod în rețea, care poate fi oriunde (USA, Franta, China, etc). defapt un server VPN creează o rețea privata, exact cum ar fi rețeaua creata de routerul vostru. Când te conectezi la un server VPN, devii un membru al rețelei create de acel server VPN. De cele mai multe ori traficul intre tine și VPN este securizat, iar tu te legitimezi în internet cu IP-ul serverului VPN, nu cu IP-ul tău.
Cum ne conectam la un server VPN ?
Folosind un client VPN, ne putem conecta la server și putem schimba IP-ul. In tutorialul de fata am folosit clientul Opera VPN, care ne face legătura cu serverele VPN operate de Opera din diverse parți ale lumii. In client puteți schimba regiunea serverului VPN foarte ușor.
Pe videotutorial.ro am vorbit în mai multe rânduri despre VPN. Dacă sunteți interesați de subiectul serv / client VPN, avem câteva tutoriale VPN pe care le puteți viziona, ca sa va îmbogățiți bagajul de cunoaștere.
Ce se mai poate face cu VPN-ul?
In afara de schimbarea IP-ului, conexiunile VPN va ofera si siguranta. In urma cu ceva vreme v-am arătat cum se pot fura datele din rețea cu WireShark, unde se poate vedea cat de periculoase sunt rețelele Wi-Fi publice / gratuite.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.