Sari la conținut

[Tutorial] Cum se monteaza cablurile de la carcasa (front panel) pe placa de baza


KRANOS

Postări Recomandate

Cand ne apucam de configurarea unui sistem, ne confruntam cu tot felul de mici probleme, una dintre aceste probleme de care toata lumea fuge, este montarea cablurilor de la front panel-ul carcasei pe placa de baza, mai pe romaneste, cablurile acelea subtiri cu mufe foarte mici, care seamana cu niste jumperi.
In mod normal cablurile carcasei duc la panoul din fata (uneori partea de sus a carcasei), aceste cabluri sunt pentru: usb, power on, reset, microfon si casti, uneori putem avea si Esata sau Firewire, separat de front panel pe carcasa putem gasi si cititoare de carduri care se monteaza exact ca usb-ul.
Operatiunea aceasta nu necesita experienta deosebita, oricine poate face acest lucru, nu ne trebuie decat atentie si rabdare, uneori este posibil sa avem nevoie si de o surubelnita philips (stea, cruce), oricum aceasta unealta cred ca o are oricine prin casa.
Dupa cum veti vedea in tutorialul video, mufa audio si usb-ul sunt destul de simplu de montat, ceva mai multa atentie trebuie sa acordam front panel-ului (f_panel), aici pinii de pe placa de baza sunt mici si destul de inghesuiti.
Cel mai important este sa avem vizibilitate buna asupra locului respectiv, o lanterna sau o lampa de birou ne va ajuta foarte mult, deasemenea vederea celui care face treaba trebuie sa fie aproape perfecta, daca aveti probleme cu vederea o lupa va poate ajuta.
Mufele de obicei sunt insemnate (hdd_led, pwr_Led, reset_sw, pwr_sw), deasemenea pe spatele fiecarei mufe vom descoperi o sageata in dreptul unuia dintre pini, acela marcat cu sageata va fi intotdeauna plusul iar celalalt minusul, daca stim care este plusul si pentru ce este acel cablu, nu mai trebuie decat sa localizam pinii in care vom introduce mufa. In caz ca nu aveti tabelul respectiv pe placa de baza, consultati cartea placii de baza si acolo veti gasi tabelul cu pinii front panel-ului si locatia lor.
Tot in tutorial, spre sfarsit am aratat si cum se reseteaza bios-ul (CLR_MOS), avem doua variante, prima varianta este scurtcircuitarea pinilor pentru clr_mos, iar cea de-a doua este prin scoaterea bateriei pentru 2-3 secunde, in timp ce facem scurt pe pini sau scoatem bateria, cablul de alimentare trebuie sa fie deconectat de la pc si acesta trebuie sa fie oprit.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.