Sari la conținut

AMD Ryzen Pinnacle Ridge va sosi în februarie


peNNNk

Postări Recomandate

Următoarea generație de procesoare AMD par să fi primit o dată de lansare aproximativă ceva mai clar definită. Conform informațiilor care circulă prin industrie, de la producătorii de plăci de bază, seria Pinnacle Ridge va fi disponibilă începând cu luna februarie 2018.

 

Primele procesoare din această serie vor fi înlocuitoarele pentru Ryzen 7. Informațiile obținute de Digit Times indică numele Pinnacle 7 pentru acestea, deși probabil se vor numi tot Ryzen pentru a păstra branding-ul curent. Procesoarele cu 6 și 5 nuclee vor fi disponibile abia în luna martie, când vor fi lansate și plăcile de bază din 400.

 

Asta înseamnă că primele procesoare care vor fi lansate pe piață vor trebui folosite cu plăcile de bază existente. Nu ar trebui să fie o problemă, din moment ce socket-ul este același, iar consumul de energie se așteaptă să scadă cu Pinnacle Ridge. La urma urmei, noile procesoare sunt construite pe procesul de 12 nanometri, ceva ce nu reprezintă un salt prea mare și numele ar fi bazat mai mult pe marketing decât pe măsurători, dar tot aduce ceva rafinament față de 14 nanometri.

 

Variantele pentru sectorul Enterprise ale seriei Pinnacle Ridge ar urma să fie disponibile din luna mai, iar modele low-power ar fi disponibile din aprilie. Având în vedere că încă nu prea avem laptop-uri care să se folosească de procesoare AMD, dacă noua generație va sosi în aprilie probabil nu vom vedea prea multă adopție a tehnologiei Ryzen pe acest segment până atunci. Producătorii de laptop-uri tind să sară peste generații dacă una nouă este la orizont.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • kayn a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.