Sari la conținut

Microsoft admite, în sfârşit, că Windows Phone e mort


Qiss

Postări Recomandate

Într-o serie de mesaje publicate pe Twitter, Joe Belfiore, vicepreşedintele Microsoft responsabil cu sistemul de operare mobil al companiei, a admis că Windows Phone este mort. Compania nu va mai continua dezvoltarea Windows 10 Mobile, ci va oferi doar actualizări de securitate şi unele care corectează erori. „Bineînţeles că vom continua să susţinem platoforma... actualizări care corectează erori şi de securitate. Dar construirea de noi funcţii nu mai este o prioritate”, a scris Belfiore. 
De fapt, Windows Phone este „mort” de mai bine de un an, dar până acum Microsoft nu a recunoscut acest lucru. Compania se va concentra în continuare pe dezvoltarea de servicii şi produse pentru dispozitivele mobile, în special cele care rulează Android şi iOS.  
Windows Phone face parte dintr-o serie lungă de produse şi servicii eşuate dezvoltate de Microsoft cu gândul la consumatori. Printre acestea se mai numără playerul muzical Zune, brăţara de fitness Microsoft Band sau serviciul Groove Music, a cărui închidere a fost anunţată recent.   
win10-m.jpg?width=640&height=360
Belfiore a declarat şi că a trecut pe Android, la fel ca Bill Gates, co-fondatorul Microsoft.
Principalul motiv pentru care compania a abandonat Windows Phone este acela că dezvoltatorii nu au fost niciodată interesaţi serios de ea. Microsoft a încercat să dezvolte singură aplicaţiile populare sau să plătească dezvoltatorii pentru a-şi aduce aplicaţiile şi pe platforma sa. Strategia nu a funcţionat, deoarece baza de utilizatori a rămas mică. În unele cazuri au fost dezvoltate aplicaţii populare, dar acestea nu au ieşit niciodată din faza beta sau au beneficiat foarte rar de actualizări, fiind net inferioare versiunilor pentru Android sau iOS. 
Sursa: go4it
 

Pentru asistență se recomandă contactarea membrilor administrativi în privat.

În cazul întâmpinării unor probleme legate de forum, aveți la dispoziție următoarea adresă: [email protected].
avizier | recrutări | regulament forum

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • kayn a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.