Sari la conținut

Ce este LINUX?


sZn

Postări Recomandate

Linux este un sistem de operare care a fost iniţial creat ca un hobby de către un tânăr student, Linus Torvalds, la Universitatea din Helsinki, în Finlanda.

 

Linus a avut un interes în Minix, un mic sistem de operare derivat din UNIX, şi a decis să dezvolte un sistem care sa depăşeasca standardele Minix.

 

Şi-a început activitatea sa în 1991, când a lansat versiunea 0.02 şi a lucrat în mod constant până în 1994, când versiunea 1.0 a kernel-ului Linux a fost lansata.

 

Kernelul dezoltat de Linus este inima tuturor sistemelor Linux, fiind dezvoltat şi distribuit sub GNU General Public License, iar codul său sursă este disponibil gratuit pentru oricine.

 

Acest kernel poate fi considerat forma de bază în jurul căreia un sistem de operare Linux este dezvoltat. Există acum literalmente sute de companii si organizatii precum şi un număr egal de persoane care au lansat propriile lor versiuni de sisteme de operare bazate pe nucleul Linux.

 

În afară de faptul că este distribuit gratuit, funcţionalitatea Linux, adaptabilitatea şi robusteţea, au făcut din Linux principala alternativa la sistemele de operare proprietare, cum ar fi, de exemplu, sistemul de operare al Microsoft, Windows.

 

IBM, Hewlett-Packard şi alti giganţi din lumea IT au îmbrăţişat Linux şi sprijina dezvoltarea acestuia.

 

In al doilea deceniu de existenţă, Linux a fost adoptat la nivel mondial în primul rând ca o platforma de server. Utilizarea sa ca si sistem de operare pentru calculatoarele persoanele este, de asemenea în creştere.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • kayn a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.