Sari la conținut

Un router ieftin a fost de vina pentru un jaf de 80 milioane de dolari


s!mpLe

Postări Recomandate

In momentul in care detii o firma sau chiar mai mult de atat, o banca, primul tau scop ar fi sa iti protejezi datele. Nu te joci cu device-urile de securitate sau conexiune la internet. Insa nu toata lumea ia in calcul aceste aspecte si, din cauza unor echipamente ieftine, fara protectii, risti sa ramai fara date sau mai rau, fara bani. Fara 80 milioane de dolari.

S-a intamplat la banca centrala din Bangladesh, de unde s-au sustras 80 milioane de coco prin flooding-ul Federal Reserve Bank din New York, cu solicitari de transferuri offshore in Filipine si Sri Lanka.

Dupa cateva investigatii, s-au descoperit routere de 10 dolari fara firewall. Deci va dati seama cat de usor le-a fost hackeri-lor sa sparga sistemul. Si pentru ca respectivele calculatoare au fost conectate la sistemul de plati Swift, au fost capabili sa faca si flooding in New York pentru a efectua transferurile. Baietii rai nu au fost inca gasiti, dar politia are cativa suspecti.

 

 

 

Na talent :))

 

 

 

Sursa:Arena IT

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • kayn a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.