Sari la conținut

Cele mai bune instrumente pentru a căuta actualizări de software


MCHH

Postări Recomandate

La începuturile Windows, sistemul de operare a fost, de obicei, ținta directă a majorității creatorilor de malware. De-a lungul timpului, Microsoft a lucrat foarte mult la întărirea sistemului de operare prin crearea și furnizarea de patch-uri de securitate pentru toți utilizatorii săi. În prezent, Windows devine din ce în ce mai sigur și, prin urmare, obligă creatorii de malware să se concentreze, mai degrabă, pe găsirea și folosirea unor vulnerabilități ale aplicațiilor populare de Windows. Ca atare, dacă doriți să aveți o experiență online sigură, a devenit foarte importantă actualizarea constantă a tuturor aplicațiilor instalate. Totuși, există oare o singură aplicație care poate căuta în mod automat toate actualizările disponibile? Analiza noastră își propune să răspundă la această întrebare și să vă arate care instrumente sunt utile pentru această sarcină.

 

Instrumentele de monitorizare a actualizărilor de software pe care le-am testat

Deși există o multitudine de opțiuni disponibile, am încercat să alegem un melanj care include programe populare și eficiente din această nișă. În final, am ajuns să testăm următoarele instrumente: Appupdater 2.2FileHippo App Manager 2.0Ninite 4.5.2Secunia Personal Software Inspector (PSI) 3.0Software Informer Client 1.4Software Update Monitor (SUMo) 3.14 și Heimdal Free 1.10.3.

Aplicațiile pe care le-am folosit pentru testare

Pentru a testa eficiența produselor care sunt menite să mențină aplicațiile noastre actualizate, am ales un amestec de programe populare folosite pentru cele mai comune operațiuni pe calculator: 7-Zip 9.20 (ediția 64-Bit), Adobe Reader 10.1.0, Adobe Flash Player 17.0.0.188, CCleaner 4.19.4867, Oracle Java 7.0.79 (64 Bit), VLC 2.1.0 (32 Bit), K-Lite Codec Pack Full 10.90, Adobe Shockwave Player 12.0.9.149, Mozilla Thunderbird 37.0 beta 1, PDFCreator 1.7.3, Virtual CloneDrive 5.4.5, Ashampoo Burning Studio 12.0.5, MiniTool Partition Wizard Home Edition 8.11, FileZilla 3.10.3, Mozilla Firefox 38.0.5, LibreOffice 4.4.2.2 și VirtualBox 4.3.26.

După cum puteți vedea, versiunile pe care le-am folosit pentru această testare nu sunt cele mai recente disponibile pentru fiecare dintre aplicații.

Am avut grijă să includem și cele mai vulnerabile aplicații pentru Windows: Adobe Reader, Adobe Flash Player, Adobe Shockwave Player și Oracle Java. Utilitatea programelor care caută actualizări de software este dovedită prin faptul că acestea ajută în menținerea la zi a aplicațiilor care sunt ținte frecvente pentru creatorii și distribuitori de malware, oferind astfel un sistem de operare mult mai sigur.

Procedura de testare

În primul rând, am instalat toate aplicațiile utilizate pentru testare și, desigur, aplicațiile pe care urma să le testăm. Înainte de continua cu orice altă acțiune, am creat un punct de restaurare a sistemului pentru a ne asigura că putem reveni oricând la starea inițială a sistemului nostru.

Fiecare dintre aplicațiile testate a fost evaluată utilizând următoarele criterii:

  • Cât de multe actualizări de software au fost detectat de fiecare program de monitorizare pe care l-am folosit pentru testare.
  • Câte actualizări au fost detectate de fiecare dintre programele testate pentru cele mai vulnerabile 4 programe de Windows, pe care le-am menționat în secțiunea anterioară.
  • Dacă programele de căutare sunt capabile să ruleze în timpul pornirii Windows și să scaneze automat pentru actualizări.
  • Dacă programele pe care le-am testat sunt în măsură să realizeze descărcări automate ale actualizărilor identificate.
  • Dacă sunt capabile să instaleze automat actualizările pe care tocmai le-au identificat.
  • Dacă permit utilizatorului să adăuge locații particularizate în scanarea pentru aplicațiile instalate.

Informații Importante

Testele noastre a dezvăluit câteva lucruri importante despre modul în care aceste aplicații funcționează:

  • Verificările pentru actualizări se realizează pe baza unei liste de programe care este întreținută în mod activ de către dezvoltatorii fiecărui program în parte. Actualizarea continuă a acestei liste implică un efort susținut. Fapt care înseamnă că nu există un program capabil să detecteze actualizări pentru toate aplicațiile instalate pe calculatoarele voastre.
  • În teorie, dacă un program este oferit de un sait web de mari dimensiuni cu descărcări pentru aproape orice program la care vă puteți gândi, acesta ar trebui să aibă cea mai mare rată de detecție a actualizărilor. Totuși, această regulă nu se aplică întotdeauna.
  • Cei mai mulți dintre distribuitori vor încerca să valorifice programele lor, fie prin atașarea unor software-uri nedorite (cum ar fi barele de instrumente) cu programele lor de configurare, sau făcându-vă să descărcați actualizări de pe saituri cu o mulțime de reclame. Prin urmare, este foarte important să acordați o atenție sporită procesului de instalare.
  • Cele mai multe programe pot doar să vă anunțe despre actualizările disponibile. Foarte puține dintre ele vă pot oferi posibilitatea de a descărca și instala automat actualizările.
  • Nici o aplicație gratuită nu este capabilă să instaleze automat actualizări pentru toate aplicațiile voastre. Vor exista întotdeauna excepții pentru care aveți nevoie să faceți instalări manuale. Cel mai comun exemplu care necesită o instalare manuală a actualizărilor este Adobe Reader.
  • Atunci când alegeți instalarea automată a actualizărilor (în aplicațiile care oferă această funcție), trebuie să alegeți cu mare atenție aplicațiile cărora le permiteți această acțiune. Utilizând opțiunile implicite ale acestor programe veți avea parte de instalări silențioase (în fundal). Acest lucru înseamnă că vi se pot instala pe calculator și software-uri suplimentare nedorite împreună cu actualizările propriu-zise. Cel mai bun mod în care puteți să folosiți această funcție este dacă îi permiteți funcționarea doar pentru aplicațiile care nu vin la pachet cu programe pe care nu doriți.

Appupdater

Appupdater - este un proiect personal susținut de un entuziast. Pentru a face aplicația ușor de gestionat pentru o singură persoană, Appupdater folosește o listă de programe scurtă pentru care se urmăresc actualizări. Orice software care nu este inclus în lista de mai sus va fi pur și simplu ignorat de către Appupdater. Dacă utilizați multe dintre programele care sunt monitorizate de acest program, atunci el reprezintă o alegere rezonabilă deoarece oferă suport pentru descărcarea și instalarea automată a actualizărilor. Totuși, trebuie să fiți atenți deoarece instalarea automată funcționează doar pentru anumite aplicații. Așa cum am menționat deja, în cazul în care încercați să actualizați Adobe Reader, trebuie să faceți o instalare manuală, după ce descărcarea este finalizată de către Appupdater.

software, update, actualizare, instrument, verifica, monitorizare, download, descarcare, instalare, Windows

Un aspect îngrijorător pe care l-am constatat este legat de faptul că Appupdater a avut rezultate slabe chiar și pentru unele aplicații incluse în lista sa. De exemplu, nu a fost capabil sa detecteze actualizări pentru 7-Zip, Java, Thunderbird și VLC, chiar dacă aceste aplicații se găsesc pe lista oficială de Supported Applications (Aplicații Suportate).

FileHippo AppManager

FileHippo AppManager este o aplicație de mici dimensiuni și foarte ușor de folosit. Se bazează pe un program mai vechi numit FileHippo Update Checker, însă, spre deosebire de acesta, AppManager poate realiza în mod automat atât descărcări cât și instalări. A reușit să detecteze actualizări pentru aproape toate programele instalate de noi și pare a fi foarte bine conectat la baza de date FileHippo. De asemenea, am apreciat foarte mult faptul că a furnizat actualizări pentru toate cele 4 aplicații vulnerabile folosite pentru testare.

software, update, actualizare, instrument, verifica, monitorizare, download, descarcare, instalare, Windows

Mai putem menționa și alte caracteristici care îl fac iasă în evidență, după cum urmează: vă poate evidenția versiunile beta disponibile pentru aplicațiile voastre, vă permite să adăugați locații particularizate unde poate scana pentru programe și actualizări, poate fi programat să efectueze scanări zilnice la o anumită oră și poate fi setat să se închidă atunci când nu sunt găsite actualizări, eliberând astfel și puținele resurse pe care le utilizează.

software, update, actualizare, instrument, verifica, monitorizare, download, descarcare, instalare, Windows

Heimdal Free

Heimdal Free este o foarte bună aplicație care a fost proiectată pentru a face experiența voastră online mult mai sigură. Este versiunea gratuită a programului Heimdal Pro. Aceasta va scana computerul vostru pentru aplicații cu vulnerabilități de securitate și va actualiza în mod automat aceste programe la versiunile lor cele mai recente. Mai multe detalii despre acest program și toate versiunile sale puteți găsi aici: Securitate pentru toți - Recenzie Heimdal Pro.

software, update, actualizare, instrument, verifica, monitorizare, download, descarcare, instalare, Windows

Ninite

Ninite Updater Free este o soluție simplă pentru a verifica dacă există actualizări de software. Din moment ce noi încercăm să vă recomandăm soluții gratuite pentru a monitoriza actualizări, nu vom vorbi despre versiunea completă a Ninite Updater. Deci, pentru a putea folosi serviciile gratuite oferite de Ninite va trebui să mergeți pe pagina web oficială, să selectați aplicațiile pe care doriți le mențineți actualizate și apoi să descărcați fișierul ".exe" special creat pe baza alegerile voastre. Mai apoi, tot ce trebuie să faceți este să rulați fișierul abia descărcat din când în când și acesta va detecta actualizările disponibile și le va instala automat.

software, update, actualizare, instrument, verifica, monitorizare, download, descarcare, instalare, Windows

O caracteristică foarte interesantă oferită de Ninite este faptul că, atunci când îl deschideți, va descărca automat toate aplicațiile și va realiza instalarea acestora în fundal (silent install). Pentru ca totul să fie mult mai ușor pentru voi, puteți, de asemenea, să creați o activitate programată (scheduled task) care să ruleze acest fișier o dată pe săptămână. Programul a reușit să detecteze actualizări pentru o mare parte din software-urile pe care le-am folosit pentru testare, inclusiv pentru 3 dintre cele mai vulnerabile.

software, update, actualizare, instrument, verifica, monitorizare, download, descarcare, instalare, Windows

Marele dezavantaj este legat de faptul că, în cazul în care ați început să utilizați alte aplicații din baza lor de date, va trebui să descărcați un nou fișier, care poate să caute actualizări atât pentru programele instalate anterior cât și pentru cele noi. De asemenea, dacă nu mai utilizați o aplicație, pe care ați și dezinstalat-o, atunci când veți executa același fișier executabil de la Ninite vă va reinstala pe calculator acea aplicație (deci, aveți nevoie de un nou fișier). De asemenea, a fost foarte enervant faptul că nu am putut anula descărcarea și instalarea anumitor actualizări, deoarece întregul proces ar fi fost oprit. Ar fi foarte util ca Ninite să includă posibilitatea de a anula unele actualizări, fără ca această acțiune să oprească procesul de descărcare pentru celelalte.

Secunia Personal Software Inspector (PSI)

Secunia Personal Software Inspector (PSI) este un program care se concentrează în principal pe securitate. Prin urmare, spre deosebire de celelalte programe testate, acesta caută actualizări pentru driver-ele calculatorului dumneavoastră, unele programe specifice pentru Windows cum ar fi Microsoft Visual C++ Redistributables și va evalua, de asemenea, starea actualizărilor pentru Windows. Procesul de scanare este cel mai lung dintre toate, dar, la sfârșitul acestuia, veți avea o imagine exactă a stării sistemului vostru și cât de la curent este acesta cu patch-urile de securitate. Puteți compara, de asemenea, rezultatele obținute cu scorul mediu din cadrul comunității de utilizatori Secunia. Datorită accentului pus pe securitate, Secunia a ales să monitorizeze actualizări importante mai ales pentru programele care sunt cunoscute ca fiind mai puțin sigure sau care sunt vizate constant de malware-uri. Astfel, aceasta a reușit să detecteze actualizări pentru mai puțin de jumătate din aplicațiile pe care le-am instalat. Totuși, a actualizat foarte bine cele 4 aplicații mai vulnerabile.

software, update, actualizare, instrument, verifica, monitorizare, download, descarcare, instalare, Windows

Versiunea de Secunia PSI pe care am testat-o oferă descărcări și instalări automate atât pentru driver-e sau actualizări de Windows, cât și pentru aplicațiile obișnuite. În ceea ce privește locațiile de scanare personalizată, puteți selecta doar partiții suplimentare sau discuri pe care doriți să le monitorizați. Din păcate, nu puteți adăuga foldere specifice, fapt care contribuie la creșterea timpului necesar pentru scanare.

software, update, actualizare, instrument, verifica, monitorizare, download, descarcare, instalare, Windows

Software Informer Client

Software Informer Client este un instrument de monitorizare a actualizăriilor care poate fi folosit pentru a păstra la zi atât software-urile, cât și drivere-le sistemului vostru. Programul a detectat un număr rezonabil de actualizări, însă a ratat cu desăvârșire una dintre aplicațiile cele mai vulnerabile din Windows - Adobe Flash Player. Programul a fost îmbunătățit semnificativ de-a lungul timpului, iar versiunea curentă poate să gestioneze destul de bine descărcarea cât și instalarea actualizărilor. Aveți, de asemenea, posibilitatea de a dezinstala programe din interiorul programului Software Informer sau să ignorați foarte ușor instalarea anumitor actualizări.

software, update, actualizare, instrument, verifica, monitorizare, download, descarcare, instalare, Windows

Există foarte puține opțiuni de configurare, după cum urmează: dacă sunteți interesat de folosirea unor versiuni beta, dacă doriți ca programul să ruleze la pornire sau cât de des ar trebui să verifice dacă există noi actualizări. Totuși, sunt disponibile câteva caracteristici interesante, de exemplu, faptul că puteți utiliza acest program ca un lansator de aplicații. De asemenea, o caracteristică utilă, bazată pe comunitatea online Software Informer, este că puteți vizualiza (și scrie) recenzii pentru programe, să citiți articole și să primiți sprijin din partea altor utilizatori privind folosirea oricăruia dintre programe. Partea extraordinară din spatele acestei opțiuni este că nu trebuie să vă înregistrați un cont pentru a participa. Veți primi automat un cont de oaspete când rulați pentru prima dată Software Informer pe calculator. Acest program pare să fi devenit un pic mai mult decât un simplu program pentru monitorizarea actualizărilor și acum pare a reprezenta un manager de software de încredere și un sistem de suport gratuit. Singurul dezavantaj al acestui program este faptul că, uneori, vă va informa despre actualizări care nu sunt de fapt disponibile.

software, update, actualizare, instrument, verifica, monitorizare, download, descarcare, instalare, Windows

Software Update Monitor (SUMo)

Software Update Monitor (SUMo) are un istoric în promovarea agresivă a software-ului cu care vine la pachet. Totuși, această politică pare să se fi domolit în ultima perioadă și dacă sunteți foarte atenți atunci când faceți instalarea veți putea alege pur și simplu să nu permiteți instalarea oricărui alt software. Problema cu versiunile mai vechi ale acestui program și un software nedorit numit Relevant Knowledgepare a fi rezolvată și acum puteți să instalați SUMo fără nici o problemă. Acesta este și singurul program ce oferă limba română ca limbă de afișare, dintre toate programele pe care le-am testat.

software, update, actualizare, instrument, verifica, monitorizare, download, descarcare, instalare, Windows

Lăsând deoparte procesul de instalare, SUMo a făcut o treabă destul de bună în detectarea actualizărilor disponibile pentru aplicațiile folosite de noi. Acest program a fost dezvoltat în mod constant de-a lungul timpului, iar astăzi are o rată crescută de detecție. Prin urmare, a reușit să identifice actualizări pentru 16 din cele 17 aplicații folosite pentru testare: a identificat, chiar și update-uri pentru celelalte instrumente de căutat actualizări de software pe care le-am testat. SUMo a fost capabil să identifice actualizări pentru toate cele mai vulnerabile 4 aplicații de Windows. Ceea ce rămâne problematic pentru acest program este faptul că el este singurul care nu oferă pagini de descărcare sau link-uri pentru descărcare. Dacă dați clic pe butonul Obține Update veți fi trimis către o pagină web plină de anunțuri și care conține link-uri către alte site-uri web, unde puteți căuta și descărca programul de care aveți nevoie. În mod alternativ, vă permite să realizați o căutare Google care să identifice o pagină de descărcare. Aceasta funcție nu are nici o valoare pentru utilizatori, face procesul de actualizare mult mai lung decât ar trebui și este cu siguranță destul de frustrant.

Cel mai bun program pentru căutat actualizări de software

Știm foarte clar că cititorii noștri apreciază o metodă cât mai ușoară de înțelegere a rezultatelor acestor teste. Deci, iată o imagine de ansamblu pentru voi...

software, update, actualizare, instrument, verifica, monitorizare, download, descarcare, instalare, Windows

De la început, trebuie să vă spunem că nici unul din cele 7 instrumente gratuite pentru căutat actualizări de software-uri pe care le-am testat nu poate fi considerat perfect. Toate aplicațiile testate pot scana sistemul vostru în mod regulat pentru a căuta actualizări disponibile și vă oferă o modalitate de a le descărca și instala. De asemenea, folosirea unei aplicații de monitorizare pentru actualizări de software vă va permite să dezactivați funcțiile de actualizare integrate în fiecare program individual și să aveți o soluție centralizată de management al update-urilor. Totuși, nu putem să vă specificăm o singură soluție care să răspundă nevoilor fiecăruia dintre voi, deoarece totul depinde de opțiunile voastre personale:

  • Cea mai simplă experiență în menținerea software-urilor voastre la zi, cu un nivel rezonabil de detecție, este oferit de Ninite. Desigur, aceasta este o soluție bună dacă utilizați mai multe dintre aplicațiile incluse în baza lor de date și nu aveți probleme în rularea fișierul special .exe ca activitate programată în Windows. De asemenea, aveți posibilitatea să plătiți pentru aplicația de sine stătătoare care va poate oferi suport complet și capacitatea de a rula programul la pornirea Windows-ului.
  • Dacă sunteți interesat, mai degrabă, de securitate și doriți ca sistemul vostru să fie actualizat pentru a face față celor mai noi amenințări descoperite, atunci vă recomandăm să încercați Secunia Personal Software Inspector (PSI). Acest instrument gratuit de căutat actualizări de software-uri se concentrează în principal pe patch-uri de securitate. Acesta are o rata mare de detecție pentru cele 4 aplicații mai vulnerabile din Windows și se va asigura că sistemul de operare nu are puncte slabe de securitate din cauza unor software-uri specifice Windows depășite. Din păcate, această aplicație va furniza actualizări pentru un număr mic de programe terțe (numai unul de la lista noastră).
  • Cea mai înaltă rată de detecție dintre toate aplicațiile testate poate fi atribuită Software Update Monitor (SUMo). Însă, din păcate, acest fapt este singura caracteristică bună a programului menționat. De aceea, mai înainte de toate, vă recomandăm să fiți foarte atenți la procesul de instalare, deoarece acesta este singurul mod prin care veți fi capabil să opriți instalarea software-ului nedorit ca vine la pachet cu SUMo. De asemenea, acest program nu oferă link-uri de download direct sau o pagină de descărcare pentru actualizările disponibile, situație care augmentează inutil timpul necesar pentru fiecare actualizare în parte. Veți fi direcționat către saitul web aglomerat al SUMo care vă va facilita doar o căutare online pentru actualizările vizate.
  • În cele din urmă, dacă sunteți în căutarea unei aplicații rapide, de mici dimensiuni și ușor de utilizat, care vă va permite să aveți un bun control asupra actualizărilor fără reclame enervante sau adware-uri, vă recomandăm să folosiți FileHippo AppManager. Datorită unei baze de date online în continuă creștere, a modificărilor de interfață și a proceselor automatizate pentru descărcare și instalare, acest program are o rata de detecție mult crescută și o fiabilitate ridicată. Ca atare, am devenit atât de atașați de AppManager și ușurința sa de folosire, încât îl vom folosi pe cele mai multe dintre calculatoarele noastre, pentru că este, printre altele, compatibil și cu Windows 10.

Notă: Înainte de a încheia această analiză trebuie să vă explicăm că este posibil ca software-ul actualizat să aibă un comportament diferit față de versiunea pe care ați instalat-o inițial. De asemenea, există unele cazuri în care actualizările au probleme care le fac nesigure pentru instalare. Dacă aveți probleme, încercați să faceți o căutare pe Internet cu privire la actualizare în sine și dacă există probleme legate de aceasta.

Concluzie

După cum am menționat deja, nu există programe perfecte. Ca atare, sperăm că aceia dintre voi care sunt în căutarea unui instrument pentru căutat actualizări vor putea să găsească un ajutor în lista prezentată mai sus. De asemenea, înainte de a părăsi această pagină, am dori să ne împărtășiți prin formularul de comentarii - ce aplicație pentru căutat actualizări de software preferați și de ce?

0EnyJTK.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • kayn a blocat acest topic
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui. Also by continuing using this website you agree with the Terms of Use and Privacy Policy.